• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про проведення ХІV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

Про проведення ХІV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

2014-12-05

На відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та на виконання Указу Президента України від 22 березня 2002 року № 284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості», відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім'ї та молоді від 29 серпня 2003 р.

№ 585/529/875, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 09 вересня 2003 р. за № 779/8100, ХІІІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» та присвячений Шевченківським дням, (далі – конкурс) проводиться з 09 листопада 2014 року по 25 лютого 2015 року.

До розгляду у конкурсі приймаються роботи на тему: «Ми є.Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами» (І.Багряний) (сім’я → родина → рід → народ → нація) у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення», які раніше не подавалися до участі в інших наукових та творчих конкурсах регіонального та державного рівнів.

Творчі роботи з літератури за вибором автора можуть бути різноманітними за жанром.

Конкурсні роботи з історії мають носити дослідницький характер із обов’язковим залученням оригінальних джерел (джерела усної історії, архівні матеріали, матеріали періодики, мемуари, щоденники, кіно-фотодокументи тощо).

До усіх творчих робіт з історії обов’язково додаються тези-анотації (короткий зміст роботи) обсягом до 2 сторінок. Конкурсна робота може бути виконана одним або кількома авторами. Наставниками юних дослідників можуть бути вчителі, викладачі, керівники гуртків тощо.

Конкурсні роботиу номінації«Історія України і державотворення» мають складатися зі вступу, у якому автор обґрунтовує мету свого дослідження; основної частини, у якій розділи повинні мати назву та обов’язкове логічне завершення структурних компонентів основної частини; висновку; списку використаних джерел і літератури в алфавітному порядку.

Конкурсні роботи учнів, учасників районного туру приймаються до розгляду профільними методистами райметодкабінету до 14 січня 2015 року.

Текст творчої роботи з історії та літератури роздруковується на папері формату А4, шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал полуторний. Обсяг 15-25 сторінок. Поля: ліве – 30 мм, нижнє і верхнє – по 20 мм, праве – 10 мм. Поетичні доробки учнів подаються у довільній формі

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi